You are currently viewing Forær hende en kaffekværn i julegave

Forær hende en kaffekværn i julegave

Med en kaffekværn kan du selv kværne bønnerne, inden du brygger kaffe. Det giver et mere aromatisk resultat, og så dufter friskmalede kaffebønner bare fremragende. Derfor er en kaffekværn også en oplagt julegave. Se her, hvordan du vælger den rigtige kaffekværn.

Der er mange forskellige måder at brygge kaffe på. Hvis du anvender en manuel eller semi-automatisk espressomaskine, skal du selv kværne bønnerne – og det kan du også gøre, hvis du anvender en filterkaffemaskine.

Kender du en person, som selv foretrækker at kværne bønnerne frem for at købe formalet kaffe, kan du med fordel forære hende en kaffekværn i julegave. Det giver hende mulighed for at brygge kaffe på friskkværnede bønner, så de bevarer deres aroma bedst – og så er der bare ikke noget bedre end duften af friskmalet kaffe.

Du kan vælge mellem manuelle og elektriske kaffekværne, og dit valg bør afhænge af, hvor meget arbejde der skal lægges i kværneprocessen. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du vælger den rigtige kaffekværn.

Sådan vælger du den rigtige kaffekværn

Der findes mange forskellige kaffekværne på markedet, og dit valg bør afhænge af flere forskellige faktorer. Først og fremmest skal du overveje, om du skal købe en manuel eller elektrisk kaffekværn, men der er også en række andre ting, du bør overveje.

Overvej blandt andet følgende:

 • Hvor ofte vil du bruge den? Hvis kaffekværnen skal bruges hver dag, bør du vælge én, som er nem at anvende, og som samtidig kan holde i lange tid. Skal den kun bruges fra tid til anden, kan du vælge en billigere model.
 • Hvilken slags kaffe kan du lide? Der findes mange forskellige typer kaffekværne, men overordnet set bør du starte med at vurdere, om den skal være elektriske eller manuel. De manuelle kræver mere arbejde, men de holder i længere tid og har mere charme. De elektriske er nemmere at bruge, men de holder ikke i lige så lang tid.
 • Hvilke blade skal kaffekværnen have? Du kan vælge mellem keramiske kværneblade eller blade i metal. Metal bliver ophedet ved brug, hvilket kan have negative konsekvenser, hvorfor de bedste modeller som regel har keramiske kværneblade. Til gengæld sikrer de en bedre kvalitet, og de holder i længere tid.
 • Hvor meget plads har du? Hvis personen, du forærer gaven, har et lille køkken, skal du vælge en kaffekværn, der ikke optager for meget plads på køkkenbordet.

4 kaffekværne, du kan forære til kvinden i dit liv

Når du har besvaret ovenstående spørgsmål, kan du begynde at lede efter den rigtige kværn. Der findes som nævnt mange modeller, og dit valg bør først og fremmest afhænge af, hvor stort et budget du har. Herunder følger en oversigt over nogle af de bedste modeller på markedet.

 • Hario Skerton: En manuel kaffekværn, der er perfekt til alle, der ønsker at lave en god kop kaffe derhjemme. Den er lille og nem at bruge, og den giver en ensartet formaling, samtidig med at den ikke vælter budgettet.
 • Baratza Encore: En fantastisk kaffekværn til dem, der er på begynderniveau. Den har et bredt udvalg af indstillinger, så du kan tilpasse den til dine behov, og den er meget holdbar, så det er en gave, der bliver ved med at bringe glæde i mange år.
 • Bodum Bistro: En manuel kaffekværn, der er perfekt til folk, som ønsker kvalitetskaffe uden at bruge alt for mange penge. Den er nem at bruge og har et flot design, som appellerer til de fleste – og passer ind i ethvert køkken.
 • Breville Smart Grinder: En top-of-the-line kaffekværn med mange forskellige indstillinger. Den er dyr, men den er bygget til at holde i mange år – og så har den et lækkert og tidsløst design.

Uanset hvilken kværn du vælger, skal du sørge for at læse anmeldelserne, før du køber. Kværne kan variere meget i kvalitet, og det er vigtigt at finde en, som rent faktisk er af nogenlunde kvalitet og kan holde i mange år.

Skal du vælge en manuel eller elektrisk kaffekværn?

Elektriske kaffekværne er dyrere, men det er til gengæld også meget nemmere at kværne dine kaffebønner efter behov. Manuelle kaffekværne kræver lidt mere tålmodighed og ekspertise, men de er til gengæld billigere og holder i længere tid – og så har det lidt mere charme end de elektriske modeller.

Men hvis du leder efter noget, der fungerer godt hver gang uden behov for manuel indsats, er en elektrisk kaffekværn det oplagte valg. Husk blot, at elektriske kværne ikke er særlig transportable, så de er ikke gode at tage med på campingture eller andre steder, hvor der ikke er elektricitet til rådighed, medmindre de kører på batteri.

Hvad skal jeg ellers overveje?

Så længe dit budget er rimeligt, og du har de indledende spørgsmål, der blev opstillet herover, bør du kunne finde en kaffekværn, som matcher dit behov. Der er dog også en række andre ting, du bør have med i dine overvejelser, hvis du vil være sikker på, at du vælger den helt rigtige kaffekværn.

 • Hvilken type garanti har den? En kvalitetskværn bør leveres med en garanti, så sørg for at tjekke det, inden du køber.
 • Er den nem at rengøre? Kaffekværne kan blive beskidte, så sørg for, at den, du vælger, er nem at rengøre.
 • Leveres den med tilbehør? Nogle kaffekværne leveres med ekstra tilbehør, som f.eks. en opbevaringsbeholder eller en lille kaffeske. Hvis dette er vigtigt for dig, skal du sørge for at tjekke det, inden du køber.

Er du stadig i tvivl om hvad du skal give hende i julegave, så går du aldrig galt i byen med en gavekurv til hende fyldt med alle de lækre ting som hun godt kan lide.